'Het model, de schilder en de schrijver' - exclusieve presentatie door Jeroen Hermkens in zijn atelier op 4 juli

‘Het model, de schilder en de schrijver’ –  exclusieve presentatie van deze bibliofiele editie door Jeroen Hermkens in zijn atelier op 4 juli om 20.00

Jeroen Hermkens zal dan wat meer vertellen over lithografie in het algemeen en de samenwerking met Arnon Grunberg in het bijzonder.

U kunt zich nu hiervoor aanmelden. Wees er snel bij want er is maar plek voor 30 personen.

De bibliofiele editie ‘Het model, de schilder en de schrijver’ is het resultaat van de samenwerking tussen Arnon Grunberg en Jeroen Hermkens. In de zomer van 2017 gingen zij op zoek naar het naakt. Niet zo maar naakten maar mensen met een verhaal. Zo ontmoetten zij een Palestijnse vrouw en een Afghaanse vrouw in Nederland. Maar ze reisden ook naar Wenen, New York en Kiev. Telkens tekende of schilderde Hermkens het naakt terwijl Grunberg haar of hem interviewde.  Een eerste verslag is in NRC Handelsblad gepubliceerd.

Nu verschijnt de bibliofiele editie, geen gewoon handzaam boek maar een grote linnen cassette van 68×52 cm. met zeefdruk op de voorkant. Daarin de verhalen van Grunberg, prachtig vormgegeven door Studio026 in Arnhem. De bladen tekst werken als katern waarin telkens een litho van Hermkens ligt. De litho’s zijn in drie drukgangen in het atelier van de kunstenaar gedrukt op Arches Blanc 250 grams afmeting 65×50 cm. De cassette omvat zes bladen tekst en zes kleurenlitho’s. op zuurvrij 100% lompenpapier. Oplage 75 waarvan vijf e.a’s. en genummerd 1/70 tot en met 70/70. Litho’s van de steen gedrukt, genummerd en gesigneerd door de kunstenaar. Cassette genummerd en gesigneerd door Arnon Grunberg en Jeroen Hermkens.

De cassette is nu te koop voor € 975  bij Kunsthandel Juffermans

Juffermans is vooral gespecialiseerd in 20ste-eeuwse grafiek van bijna alle grote meesters: Pablo Picasso, Kees van Dongen, Joan Miró, Henri Matisse, Marc Chagall, Damien Hirst, Sandro Chia, Francis Bacon, Karel Appel, Corneille, Constant en vele anderen.

Inschrijven nieuwsbrief